Netherlands

Home
De ESTD

In april 2006 is de European Society for Trauma and Dissociation opgericht in Amsterdam.

Het postadres van de ESTD Nederland is gevestigd op de 1ste Hogeweg 16a te Zeist.

 Dit is tevens het adres van twee van de contactpersonen voor de ESTD: Astrid Steenhuisen (steenhuisen@cphogeweg.nl) en Màrika Engel (engel@cphogeweg.nl).

Activiteiten van de ESTD

De ESTD is een internationale organisatie die inhoudelijk op nationaal niveau door de afzonderlijke landen zelf vorm gegeven wordt.

Internationaal is er eenmaal per twee jaar een groot congres (2014 Kopenhagen) en jaarlijks zijn er kleinere bijeenkomsten (Praag 2013).

Activiteiten ESTD Nederland

Het voornaamste doel van de ESTD Nederland is het delen en verspreiden van theoretische kennis en praktische vaardigheden over de behandeling en de diagnostiek van dissociatieve stoornissen.  Op deze site komt een overzicht van cursussen en congressen m.b.t. trauma en dissociatie in Nederland. Als contact personen van de ESTD willen we in ieder geval twee keer per jaar een workshop organiseren over een relevant onderwerp.

Dit laatste lijkt ons ook belangrijk, niet alleen om kennis/vaardigheden te vergaren maar juist ook om contact te leggen met collega’s die werken of willen gaan werken binnen dezelfde doelgroep.

Daarom vragen wij ook nadrukkelijk om input van collega’s waar het gaat over cursussen, workshops, artikelen en andere inhoudelijk interessante zaken. 

Hiervoor kunt u via de mail contact opnemen met één van de contact personen zodat het bericht op de site geplaatst kan worden.

Op deze manier is het misschien mogelijk om deze nationale tak van de ESTD tot een Kennis- en communicatie centrum te ontwikkelen.

Ook jongere collega’s en onervaren collega’s hopen we op deze manier te kunnen stimuleren en motiveren tot het gaan behandelen van dissociatieve stoornissen.

Hieronder vindt u informatie die nodig is om lid te worden van de ESTD, u bent dan automatisch lid van de nationale tak.

U kunt zich opgeven in de ‘Membership’ sectie 

Links

NL Links

  • ISSTD- International Society for the Study of Trauma and Dissociation
  • ISTSS- International Society for Traumatic Stress Studies
  • ESTSS- European Society for Traumatic Stress Studies

 

LCVT

Baldwin Trauma Pages

Institut Pierre Janet

E.R.S. Nijenhuis

O. van der Hart

Centrum 40-45

Empty Memories Library

 

Cliënten organisaties en Websites

  • Caleidoscoop
  • Empty Memories / Ememo.
Contact
Contact persons

Marika Engel 
Mail: netherlands@estd.org

Tom Horemans
Mail: netherlands@estd.org

News